foto Jonas Paulsson

torsdag 6 september 2012

nu kom regnet?


 blev fin resa till ´syden´i början av sommaren. va inte så taggad på långturer kände jag snabbt. saker händer i bergen, man får bestämma sig för om det är värt det men just nu bestämmer jag inget...

frankenjura: väldigt otaggad. längtade nog till galgberget och trygghet. men det va fint att få köra runt några dagar. grym natur "som sverige liksom, fatta den...". tror ändå jag kommer dit igen som ett mellanstopp liksom.
världens mest vältränade man: petter restorp på världens äldsta åtta. typ. väldigt polerad allafall, och väldigt svår.
 val di mello. ögon som vilar och drömmer men utan kropp och själ som följer. vi gjorde väl egentligen inget här. vackert ställe och verkar som bra bouldering. firade av på en 5+ jag och hilde. rockbottom.
 cadarese italien, så sjukt bra. öppe i bokskogen. tokmånga bultar bredvid superfina sprickor. hade kollat en video massa gånger innan vi for. grymt vacker... här e hilde på en av världens bästa 7+. bultat men likafint ändå. i teorin kan jag klaga på att inte bulta sprickor, men då de är där, då klipper jag!
 här är den. 35 meter lång, 8a. baggy fingers. mer baggy. sen stort sett bra grepp på brant. sen ofattbart fint slutkrux med hopp mot sloten.

det va verkligen superkul. ett sånt tokvrål då juggen satt andra dagen på leden. gott att få känna på det, det är på något sätt de få stunder som är de göttigaste med klättring tycker jag. lite för sällan jag får uppleva dem. för mycket topprep på galgberget antagligen, ut och jaga! veckorna gick på min lilla trapp på torpet efter jobbet. sen slutade det och neil "the dark horse of wales" dyer, flög över. talang på mycket, även klättring. han säger att han inte klättrar vilket stör mig då han är så duktig, det som stör mig ännu mer är att jag tror honom. nedan sätter han förstabestigningen av Abstinens 7c+ på hallindens stora vägg till höger. 55 m lång, varierad, ojämn och bra.
 hårda move (för mig över en lite bulle) sen super hårda move (för mig) på ett sva utan grepp. gick på topprep rätt bra men med ledrepet hängandes var det nästan omöjligt. men möjligt nog för oss båda.


neil flashar lätt abrakadabra 7c. 
 vackert som fan och bra sten. 2 försök för hästen, han som alla tyckte det gjorde ont i fingrarna

här är en anna häst. anti, den finska hästen. jävligt fin klippa han och hans kona funnit nära tosterödsvattnet. han satte sitt projekt i god stil. kanske en av de bästa åttorna(-) jag testat. supersten och välsäkrat. grymt funnet!

neil flashar lätt kristi brud 7c+. bits and peace...

vidare in i skogen gick jag första bestigningen av ´gå direkt på pumpen´7c+ förra helgen. väldigt kul. hade massa paddor, god rädsla som inte är farlig. det måste nästan vara det bästa som finns. fick vråla lite, även då jag skulle fortsätta vidare i gamla pumpen. 

4 kommentarer:

 1. Hej Oskar
  Vill bara påpeka att jag redan (mkt borst o tid)klättrat den sk "abstinens" ,Hallinden ,för flera år sedan...visserligen med ett A0 flytt men namnet tycker jag inte man ändrar.Däremot kan det ju stå FF av Neil! såklart...men va kul att det gick! /JO

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen
   Som sagt verkligen kul att nån lyckades med även det flyttet
   Kul, grattis Neil
   Inte så kocher dock att byta namn när man gjort ett flytt fritt
   Vad med de som gjort jobbet dvs 1a best?
   Se tex Hundra hövdingar (det är respekt) el skulle den bytt namn då?
   Eller när jag gjort 1a fri på Playmoman,Hägefjell, skulle jag bytt namn?
   Trots andras veckor av arbete?
   Smått
   Borsta själv då
   Men för övrigt Helhjärtat kul att nån fixa det
   Jag var nöjd nog att fixat de övriga 99,9%
   Läskigt nog, speciellt svasekvenserna ovanför cruxet/JO

   Radera
 2. Förresten hör starten ni gått till en lättare led som sedan svänger över mot vänster,"I andra hand" ,6+
  Start till denna led om den ska frias går i sömmen/mini diedret till vänster!! Och det är betydligt svårare.Tyvärr ritades flera av ledarna in helt fel i miniföraren. Kunde ju avhjälpts om jag fått revidera den innan tryck. Bättre nästa gång.Snacka med mig el kolla in originalen Petter har kvar/JO

  SvaraRadera
 3. denna fri-klätterleden vi gjorde heter ´abstinens. fin och go.

  SvaraRadera